Let zeker op de laatste reden

Wat maakt dat jouw concurrent beter uit de crisis komt, terwijl jullie nochtans identieke problemen hebben: hoge prijzen, moeilijke klanten, almaar strengere regels … Het antwoord op zulke vragen hoor je meestal uit de mond van duur betaalde consultants, of events met exotische prijskaartjes. Wat als zo’n event nu eens gratis was? Op maat van bouwprofessionals, met actuele thema’s en topsprekers uit de bouw- en andere sectoren. Embuilds BouwForum, op vrijdag 17 maart, in Paleis 10 van Brussels Expo, is zo’n event. Alvast 5 redenen om in te schrijven.

 

De jeugd is ongerust.

Je wil oplossingen om wonen duurzaam en betaalbaar te maken.

Dat jongeren zich zorgen maken over de toekomst, is begrijpelijk. Het klimaat slaat op hol. En zelfs een goede job biedt nog geen zekerheid op een mooi onderdak. Moeten we stilaan af van een eigen woning? Gaan we naar andere formules, zoals samenhuizen? En wat is de impact van zulke veranderingen op jouw werk als schrijnwerker, schilder of installateur?

 

Digitaliseren is slechts het begin.

Je wil elke verandering aangrijpen om vooruit te gaan.

Software om offertes te maken, tracking van materieel en voertuigen … Digitaliseren maakt jouw bedrijf efficiënter. Maar hoe goed ben je voorbereid op andere veranderingen? Bouw je morgen nog op de werf of in een fabriek? Heeft circulair bouwen ook gevolgen voor jouw bedrijf? En blijf je technicus of evolueer je meer en meer richting services en consulting?

 

Influencer of installateur?

Je wil jongeren aan boord, maar twijfelt over de aanpak.

Stucadoors en dakwerkers te kort. Zo stond het vorige week in de media. Het zijn lang niet de enige vacatures in de bouw die moeilijk ingevuld geraken. Toch slagen sommige collega’s erin om jong volk aan te trekken. Sterker nog: in hun bedrijf zijn alleen “40-minners” aan de slag. Hoe slagen ze daarin? En wat zeggen de jongeren zelf?

 

2024, een verkiezingsjaar.

Je wil geen doemdenkers maar een visie gebaseerd op feiten.

Federaal, regionaal, lokaal. De overheid is niet alleen opdrachtgever, maar gaat ook over wetten en regels voor de bouw. Meer nog: ze heeft op allerhande manieren invloed op de portemonnee van zowel bedrijven als particulieren. Niemand minder dan Pierre Wunsch, topman van de Nationale Bank van België, geeft tekst en uitleg bij de economische toestand van ons land.

 

Laat de bouw gezellig zijn.

Je wil een gratis bezoek brengen aan Batibouw.

Ons BouwForum keert terug naar Brussels Expo, waar het ooit is begonnen. Je geraakt er even vlot met de auto als met het openbaar vervoer. Onze sprekers starten om 11 uur. Maar de deuren gaan een uur eerder open, om je te verwennen met sandwiches, croissants en yoghurt. Ons event eindigt om 12.20 uur. Dan is het tijd voor ons gratis walking diner buffet en een gratis bezoek aan Batibouw.