Robots op de werf om controles uit te voeren, nieuwe bouwmaterialen en -technieken om in te spelen op klimaatwijziging, een nieuwe generatie opdrachtgevers … Aan uitdagingen geen gebrek voor de bouwsector. Verandering is de enige constante. Hoe gaat uw bedrijf om met verandering?

 

Om een beter zicht te krijgen op de toekomst, liet de Confederatie Bouw een onderzoek uitvoeren bij 1.000 Belgen van 25 tot 75 jaar. Mensen die de voorbije 5 jaar een huis gekocht, gebouwd of verbouwd hebben of … die plannen hebben om dat de komende 10 jaar te doen.

 

Wat wil uw klant: traditionele woning of tiny house?

Zetten we morgen in op nieuwbouw of renovatie? Gaan we straks allemaal in de stad wonen of in landelijk gebied? Willen jonge generaties nog een eigen huis bezitten? En zo ja, hoe moet dat huis er dan uitzien? We beginnen het BouwForum met de voorstelling van ons onderzoek naar de klanten van bouwbedrijven. Een antwoord op prangende vragen.

 

“20 à 25 procent van de respondenten

toont interesse in nieuwe woonvormen”

 

 

 

Hoe haalt u voordeel uit verandering?

Kent u deze quote uit 1943: “Ik denk dat er een wereldwijde markt is voor vijf computers”? Het gaat om een citaat van toenmalig IBM-topman Thomas Watson. Had de man ooit kunnen weten dat er ruim 75 jaar later geen vijf maar vijf miljard computers zouden zijn, toestellen die we gewoon meedragen in onze broekzak?

 

“Ik denk dat er een wereldwijde markt

is voor vijf computers”. (Thomas Watson, IBM)

 

E-commerce, smartphones, sociale media, … Technologie die vandaag de norm is, stond 10 jaar geleden nog in zijn kinderschoenen. Maar de snelheid waarmee veranderingen op ons afkomen, ligt zo hoog dat zelfs rasechte believers het moeilijk hebben om te volgen. Voor het BouwForum hebben we dan ook sprekers uitgenodigd, die vanuit diverse vakgebieden een blik werpen op morgen.

 

“Vloeiende” bouwbedrijven

Hoe verhogen bedrijven hun innovatiegraad? Hoe worden ze meer “vloeibaar” en in staat om beter in te spelen op technologische en demografische veranderingen? Om op die vraag een antwoord te formuleren, nodigen we Peter Hinssen uit, docent aan de London Business School, ondernemer én auteur van verschillende boeken over innovatie, leiderschap en digitalisering.

Schrijf vandaag nog in voor het BouwForum